Contact

Over ons

 

Gourmet Salades voor chefs, door chefs

Je wilt je gasten het allerbeste voorzetten en komt tegelijkertijd handen te kort in je keuken. Dat dilemma herkent vrijwel iedere chef. Daarom bestaat Gourmet Salades: koelverse salades met de beste ingrediënten, handgemaakt door onze chefs. Je zet ze in een handomdraai op tafel, zelfs voor grote groepen. En wil je iets unieks? Dan geef je er heel eenvoudig je eigen signatuur aan.

Never a dull moment in jouw keuken.

Als chef heb je het druk, en goed personeel om je te ondersteunen is schaars. Maar je wilt wel altijd topkwaliteit serveren. Ook als er ineens een grote groep binnenkomt. En ook voor gasten met bijzondere dieetwensen. Dan is het fijn als er iemand met je meedenkt over culinaire convenience: de lekkerste gerechten makkelijk gemaakt.  

Daarom bestaat Gourmet Salades.

Met Gourmet Salades zet je in een mum van tijd een kant-en-klare salade op tafel die eruitziet en smaakt alsof je hem zelf hebt klaargemaakt. Gemaakt van verse, grofgesneden ingrediënten en met de hand gemengd door onze chefs, zodat ze eruitzien alsof jíj die heerlijke salade net hebt bereid. Ambachtelijk, vers en luxe. Geschikt om kant-en-klaar te gebruiken, maar ook een ideale basis waaraan je makkelijk je eigen signatuur geeft.

Onze geheime ingrediënten

  1. Met de hand gemengd voor ’n ambachtelijke uitstraling en ter bescherming van de ingrediënten
  2. Kant-en-klaar, maar ook als component te gebruiken
  3. Ruimte voor eigen creativiteit en signatuur
  4. Meer houdbaarheid en in handzame verpakking, dus weinig derving
  5. Breed assortiment voor verschillende eetmomenten
  6. Iedere salade een eigen bijpassende dressing

Culinaire convenience: verlengstuk van de chef

Het liefst doe je als chef alles zelf, samen met je team. Dan weet je zeker dat je goede kwaliteit op tafel zet. Maar goed personeel is schaars. En bonen wellen, verse groenten snijden, blancheren, pasta koken, een lekkere dressing maken… het kost allemaal tijd! Tijd die je vaak niet hebt. Wij nemen jou dit tijdrovende werk uit handen. Zie ons als verlengstuk van jezelf. Als een teamlid op afstand. Een teamlid met veel capaciteit en een constante, hoge kwaliteit. Een teamlid waarop je altijd kunt vertrouwen.

Onderdeel van Signature Foods Group

Twintig jaar na de oprichting is Gourmet Salades onderdeel van Signature Foods Group (SFG), met 7 productielocaties en 12 foodmerken een grote speler in zowel retail als foodservice. De missie van SFG is het creëren van feelgood-eetmomenten met koelverse en hartige lekkernijen. Met Gourmet Salades richten we ons volledig op de professionele markt. Op drukke chefs, die tijd te kort komen in de keuken, maar wel een constante hoge kwaliteit willen bieden. En op chefs die onderscheidende gerechten willen serveren. Wij maken producten waarmee jij als chef tijd overhoudt voor andere zaken, waar jij nóg meer waarde kunt toevoegen. Behalve salades maken we ook lekkere sauzen en broodsalades. En we beloven je: onze producten vind je niet in de supermarkt.  

Het verhaal van Gourmet Salades

Gourmet Salades werd in 1995 opgericht door chef-kok Stephan Junkers, Piet Vrenken en Jac Janssen, die zagen dat chefs behoefte hadden aan verse salades met herkenbare ingrediënten. Niet te fijntjes, maar lekker grofgesneden. En met de hand gemengd, zodat de ingrediënten ook goed herkenbaar blijven en de salade een ambachtelijke structuur krijgt.

Ze kregen gelijk. De behoefte van chefs aan gemak én een heerlijke smaak was zo groot, dat de unieke salades door steeds meer chefs ingezet werden en het bedrijf steeds groter werd.

Zoals het bedrijf zich steeds verder ontwikkelde, deed het assortiment dat ook. Qua smaak en ingrediënten zijn onze salades continu in ontwikkeling. Dat doen we op basis van trends en marktinzichten, maar ook in samenwerking met onze klanten. We zijn gek op co-creatie en ontwikkelen graag samen met jou nieuwe recepten.  

Salade als lunch

Bekijk deze categorie

Vega fantasie

Bekijk

Salade als hoofdgerecht

Bekijk deze categorie

Fregola pastasalade met paddenstoelen en truffel

Bekijk

Salade als side dish / bijgerecht

Bekijk deze categorie

Salade Nicoise 2.0

Bekijk

Salade als voorgerecht

Bekijk deze categorie

Bulgur salade met lamsham

Bekijk

Salade als lunch

Bekijk deze categorie

Italian delight

Bekijk